Dommer beordrer rettssak i Frankrike for påstått BTC-vasker Alexander Vinnik

Alexander Vinnik, den russiske statsborgeren som er tiltalt for å hvitvasking av 300K Bitcoin gjennom kryptobørs BTC-e, kan nå møte i Frankrike.

Også ventet på anklager i USA og Russland, mistenkte Bitcoin-hvitvaskemaskin Alexander Vinnik kunne møte en rettssak i Frankrike først

Ifølge nyhetsbyrået Agence France-Presse (AFP) har en dommer i Paris beordret den russiske statsborgeren til å stille til retten for utpressing, hvitvasking, kriminell forening og uredelig tilgang til og modifisering av data i databehandlingssystemer.

AFP uttalte at franske myndigheter har anklaget Vinnik for å ha bedratt mer enn 100 mennesker av 160 millioner dollar mellom 2016 og 2018.

Vinnik, også kjent som „Mr. Bitcoin“, er anklaget for å hvitvaske 300.000 Bitcoin ( BTC ) – omtrent 3,4 milliarder dollar på pressetid – i løpet av seks år gjennom krypto-utveksling BTC-e. Han ble arrestert under en ferie til Hellas i 2017 på en tiltale fra USA og deretter utlevert til Frankrike i januar.

Treveis tautrekking

En russisk statsborger, Vinnik, har tidligere bedt om å bli utlevert til hjemlandet, hvor han etter sigende skulle møte mindre anklager som involverte svindel av ofre ut av 11.000 dollar.

Etter at rettssaken hans i Frankrike ble avsluttet, kunne Vinnik returneres til Hellas for å møte utlevering til USA, der myndighetene angivelig ønsker å avhøre ham angående hans forbindelse til den beryktede hacken til Mt. Gox. Noe av Bitcoin fra BTC-e kan ha kommet fra den nå nedlagte japanske kryptobørsen.