Elliott Waves gebruiken om de toekomstige beweging van Bitcoin te bepalen

De Bitcoin-prijs is sinds 1 juni gedaald, maar vandaag toonde het tekenen van een ommekeer door uit te breken van een kortstondige dalende weerstandslijn. Het is mogelijk dat deze beweging de prijs helemaal naar $10.000 brengt.

In ons vorige artikel bespraken we drie mogelijke Elliott golfpatronen. Twee daarvan zijn ongeldig verklaard, dus we zullen kijken naar de ene mogelijkheid die niet ongeldig is verklaard en een nieuwe die mogelijk is gemaakt door de recente beweging.

Bitcoin B-Wave

Een van de mogelijkheden die we analyseerden is dat de prijs op 1 juni een vijf-golf Elliott formatie heeft voltooid. Daarna brak het af van de lange termijn stijgende steunlijn tijdens de A-golf. Momenteel is het in de B-golf, die naar $10.000 zou kunnen gaan om de steunlijn waar BTC net uitviel te valideren.

Naast het uitvallen van de opgaande steunlijn, is het volumeprofiel ook in overeenstemming met deze golftelling, aangezien deze het hoogst was op golf 3 en sindsdien afneemt.

Op de korte termijn laat de subgolftelling zien dat golf A in drie A-B-C correcties uitkwam, wat betekent dat de gehele correctie vlak is, met een golftelling van 3-3-5. In de vlakke correcties zou golf B minstens 90% van golf A moeten herleiden, zodat Bitcoin Method helemaal naar $10.277 zou kunnen gaan, voordat uiteindelijk de C golf begint.

Bovendien wordt de C golf vaak verlengd in zulke correcties, omdat deze groter is dan de A golf, dus een scherpe correctie zou worden verwacht.

Een vergelijkbare daling wordt geschetst door de bekende trader @davthewave, die een fractal heeft gebruikt in plaats van de Elliott golf theorie om tot de conclusie te komen.

Vijfde golf

Een andere mogelijkheid is dat de koers net aan zijn vijfde golf is begonnen, ook gemeten vanaf de onderkant van 13 maart. In dit geval is wat voorheen golf A van een A-B-C correctie was, in plaats daarvan golf 4 van de impulsieve opwaartse beweging.

In deze golftelling wordt golf 3 verlengd tot 1 juni, waarbij de sub-golven in het geel worden weergegeven.

Wat niet erg goed past bij deze golftelling is het feit dat de koers al is afgebroken van de opgaande steunlijn die sinds 13 maart op zijn plaats was.

De subgolftelling voor golf 4 blijft hetzelfde als in de eerste sectie. Wat nu verandert is dat in plaats van het beëindigen van de laatste C golf, de koers golf 3-4-5 zal voltooien. Met behulp van Fibonacci levels kunnen we tot de conclusie komen dat golf 3 zou kunnen eindigen op $10.300, dus de vijfde zou waarschijnlijk naar $10.500 gaan, afhankelijk van waar de vierde sub-golf eindigt.

Het is mogelijk dat de vijfde golf wordt afgekapt, in welk geval de bereikte high lager zou zijn dan die op 1 juni. Echter, om deze mogelijkheid te corrigeren, zou de vierde subgolf in het gebied van de tweede moeten gaan.