Vad är nästa för Bitcoin efter $ 16K-brott?

Efter att ha återhämtat sig från en nedgång på nästan 3,5% baserat på data från CoinMarketCap, tror många att det finns lite motstånd mot Bitcoins prisklättring från $ 16K till en ny ATH i diagrammen. Men medan de flesta är oroliga och glada över att Bitcoin Revolution äntligen bryter mot sin ATH, verkar det som går förlorat på de flesta att Bitcoin redan har överträffat den ryska rubelns monetära bas.

Samma framhävdes i det senaste avsnittet av Bad Crypto-podcasten

I själva verket försvagades rubeln mot bakgrund av presidentvalet och en dollar motsvarar nu nästan 77 rubel, i motsats till 59 år 2017. Detsamma beräknades av vissa i kryptosamhället, inklusive Alistair Milne, som förutsade att Bitcoin snart skulle träffa en ny ATH i Ryssland och Colombia förra månaden.

Det är inte allt och Bitcoin är nu på väg att överträffa Kanadas monetära bas. Inklusive bankreserver, monetära reserver och vad som helst kommer detta möjligen att hända när Bitcoins pris passerar 18 000 $. Även om detta verkar som en sträcka bör det noteras att Bitcoins börsvärde just nu är knappt 300 miljarder dollar, mycket högre än för Bank of America, Netflix och Shopify. Om dess börsvärde fortsätter att stiga kommer det snart att finnas i världens 20 bästa tillgångar genom marknadsvärde, tillsammans med Facebook, Tesla och Apple.

Varför så hausse, kan man fråga?

Ovan nämnda baisseartade tekniska detaljer kan förklaras genom senaste prisdiagram från spotbörser. Det finns dock också tillräckligt med data från derivatbörser för att hjälpa detaljhandlare att se förbi det. Det öppna intresset och IV mot RV-diagrammet från Skew antyder att den realiserade volatiliteten har trenderit under den underförstådda volatiliteten i över en månad, och en korrigering är möjligen inte i sikte.

Vidare framhöll det öppna räntediagrammet från Skew att det öppna räntan på Bitcoin har varit över 3 miljarder dollar sedan 4 november 2020. Det är över 10 dagar med relativt högt öppet ränta på derivatbörser.

Vidare nådde det öppna intresset en topp på 30 dagar för några dagar tillbaka, med samma trend att fortsätta över $ 3 miljarder dollar vid presstiden. Bortsett från det visade förhållandet mellan put och call också att dagens hausseartade uppfattning upprätthöll sig själv eftersom det observerades vara under 0,73, en säker satsning att gå långt på Bitcoin med det aktuella priset och volatilitetsnivån.

Om grundläggande faktorer fortsätter att utvecklas i samma riktning kan vi snart se att Bitcoin går utöver $ 17K. Om det klättrar ytterligare kan Bitcoin eventuellt överträffa Kanadas monetära bas, om inte tillräckligt snart, innan slutet av 2020.

Intressant är att enligt populäranalytiker @ Saeed966 kommer Bitcoin att explodera till uppåt efter en omprovning. Det bör dock noteras att det inte finns några ytterligare bevis som stöder detta när man följer sjökorten på optionsmarknaden. Faktum är att marknaderna för optionsmarknader föreslog en smidig körning till en ny ATH.

Sådana avvikelser är bevis på det faktum att trots att kedjemätvärden och trender pekar på något, är den riktning som en tillgång kan ta aldrig satt i sten. Detta är mycket sant för Bitcoin, även om samhället hoppas att Bitcoin verkligen överträffar den monetära basen i Kanada.